Бедствено положение обявиха и в Аксаково

OFFNews 20 юни 2014 в 12:22 5324 2

След Варна, Добрич и Велико Търново, бедствено положение беше обявено и в община Аксаково.

Обявена е и готовност за евакуация на 200 души от селата Ботево и Засмяно, тъй като има опасност от преливане на двата язовира – "Ботево" и "Засмяно".

Критично е и положението в село Долище, чиито улици бяха буквално отнесени от предишния порой преди няколко дни. Издълбаните пътища в момента са превърнати в долове, пълни с вода. Селото е буквално разделено на две.

Нарушени са връзките между селата и придвижването е почти невъзможно.

До момента официално са потвърдени 10 жертви от наводнението във варненския квартал „Аспарухово“. Петима души пък са били приети в болница след пороя. Междувременно стана ясно, че снощи през цялата територия на район "Аспарухово" са преминали над 140 млн. литра вода.

Съществува опасност от още наводнения през следващите няколко дни, предупреждават Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и БАН. "През следващите денонощия на база метеорологичната обстановка водните нива ще се повишат в цялата страна", съобщиха от МОСВ.

В Добрич е отправено предупреждение за очакване на приливна вълна. Призовават се живеещите в района да се качат по високите етажи.

Всеки, който иска да помогне на пострадали варненци, но няма как да отиде на място, може да го направи с SMS с текст DMS VARNA на номер 17 777. Цената на едно съобщение е 1 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови