Quantcast

Бебе почина при домашно раждане в Карловско

OFFNews Последна промяна на 03 май 2016 в 19:59 10358 3

Бебе почина при домашно раждане в карловското село Иван Вазово. 

37-годишната Галя решила, че иска да роди вкъщи, защото със съпруга ѝ Боян нямали доверие на болничните заведения.

По време на раждането детето се задушило и починало. Наложило се майката да постъпи в пловдивската болница заради усложнения. 

"Ходихме на организирани курсове за раждане. Бяхме запознати с всичко. Вярвахме, че ще успеем да се справим”, разказва Боян, цитиран от Нова телевизия. 

Според хората в селото Галя е последователка руската секта "Анастасия", основателят на която проповядва живот в родови екоселища, далеч от цивилизацията. 

Районната прокуратура в Пловдив е образувала проверка по случая. 

Предстои майката да бъде разпитана. Назначена е и съдебно-медицинска експертиза. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8005

3

Mladen Denev

07.05 2016 в 03:35

А как ли сме просъществували 400 000 години без акушери?

9859

2

Daering

04.05 2016 в 10:06

Човек трябва да има право да взима решения за себе си, спрямо своите разбирания, но това да поставиш живота на детето си в опасност, е извън всякаква здрава мисъл. Това не е твоят живот, имаш отговорност за живота и здравето на детето си отвъд всякакви религиозни, етични или практични причини.

Никакви обяснения за лошо здравеопазване (някои съвсем основателни) не могат да те оправдаят. Един живот, безсмислено загубен, и тежестта на гузната съвест за семейството - каква тъжна равносметка от това глупаво решение. Тъпа работа, баси! Тъжна!

8145

1

Hans Brandt

04.05 2016 в 09:28

Ами какво очакват да стане? Вземат глупави решения, базирани на неадекватни вярвания и предубеждения, после си поемат последствията! Напълно в реда на нещата е да стане така! Някой учудва ли се?