Бас китаристът на "Любе" остава в тежко състояние

Венцислав Лаков 05 април 2016 в 10:55 3754 2

Усанов
Павел Усанов

Павел Усанов, бас китаристът на руската група "Любе", продължава да е в тежко състояние в московска болница, предаде РИА "Новости".

Преди три дни Усанов бе жестоко пребит от неизвестни в град Димитрово, в Подмосковието. От "Бърза помощ" закарали музиканта в приемното отделение на една от московските болници.

Установили са тежки травми, включително и счупване в основата на черепа, скрита черепно-мозъчна травма и сътресение на главния мозък. Лидерът на "Любе" Николай Расторгуев съобщи по-рано, че на колегата му е направена операция за отстраняване на хематом.

Лекарите продължават да се борят за живота на 40-годишния Павел Усанов. То се оценява като много тежко, настанен е в реанимацията в кома.

Специалистите са притеснени, че може да има трайни мозъчни увреждания.

"Любе" е любимата група на Владимир Путин. Усанов е неин член от 1996 година, когато замества починалия Александър Николаев. Преди това е свирил в създадения от него състав "Насрещен бой".

Усанов е бил пребит от трима мъже. След преглеждане на записите от охранителни камери е установен и задържан един от тях - 38-годишният Максим Добрий, мениджър в транспортна фирма. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!