Бърз влак София – Варна изгоря на 10 минути път от гарата в Провадия (обновена)

Красимир Крумов 03 ноември 2022 в 20:16 19799 4

Мястото на пожара по средата на пътя между Каспичан и Провадия.

Снимка Петя Кирилова

Мястото на пожара по средата на пътя между Каспичан и Провадия.

Бърз влак 2613 София – Варна се е запалил и гори и в момента на десетина минути път от железопътната гара в Провадия, съобщиха малко след 8 вечерта пътуващи във влака. Всички пътници са невредими, леко е пострадал единият машинист - с травма на ръката, изгорели са три вагона. По разписание БВ2613 е трябвало да тръгне от столицата в 13:15 и да пристигне във Варна в 20:55. 

Два от вагоните са изгорели напълно.

Към 19:45, десет минути преди да пристигне на гара Провадия и десетина минути след като е тръгнала от Каспичан влаковата композиция се е запалила в предната й част. Пътниците са се събрали край релсите в задната част на композицията по-далеч от огъня. Някои от тях са забравили телефоните си във влака. Пламъците от горящия влак са забелязани и от преминаващи по автомагистрала "Хемус" приблизително на височината на бензиностанцията към село Енево.Говорителят на ОДМВР в Шумен Ася Йорданова съобщи, че сигнал за пожара е получен в дежурната част на дирекцията в Шумен в 19:42. От полицията съобщиха, че по първоначална информация няма пострадали пътници, всички са изведени от влака. Леко пострадал, обаче, е единият машинист. Към мястото на влаковата композиция са изпратени два противопожарни екипа от Шумен и три от Нови пазар, при необходимост ще бъдат изпратени и още. В района на пожара е пристигнал комисар Иван Иванов, началник на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Шумен.

Към 21:20 часа от полицията в Шумен обявиха, че заради труднодостъпния терен на мястото на инцидента РСПБЗН-Шумен е създала организация за извозване на хората, които са пътували във влака с високо проходима техника до гара Каспичан, откъдето ще бъдат транспортирани с автобуси по останалата част от маршрута си. Според говорителя Ася Йорданова става въпрос за малко над 50 пътници.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  -5426

  3

  Бай Пешо от Перни 6

  04.11 2022 в 09:21

  съгласен

  -240

  2

  редовно четящ

  04.11 2022 в 08:37

  БДЖ се затрива, но частните автобусни превозвачи просперират! В БГ нищо не е случайно!

  -5426

  1

  Бай Пешо от Перни 6

  04.11 2022 в 07:37

  Сга ше го пуснат по CNN като удар на руснаците срещу цивилни в Украйна, помнете ми думата :)

   
  X

  Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите