Български журналист ранен в Сирия, пострадали са и негови колеги (обновена)

OFFNews Последна промяна на 01 март 2016 в 14:40 4391 5

Латакия

Снимка РИА "Новости"

Журналистите са разглеждали разрушенията в Латакия

Група руски и чуждестранни журналисти, сред които има и българи, били подложени на бомбардировки в провинция Латакия, в северната част на Сирия, предаде ТАСС. 

Сред пострадалите е българският журналист Борис Анзов, който е потвърдил факта пред в."24 часа".

Анзов, който работи в "Медия Мост България", в момента е в група с международни журналисти, недалеч от граничния град Кенсаб. Той е ранен в ръката от мина, която паднала на 100 метра от него. Ръката е цялата в кръв. Заедно с него са пострадали още 3-ма журналисти.

Терористите ги обстрелвали с минохвъргачки от  възвишение, докато вземали интервю от местните. Общо 8 снаряда били изстреляни по групата. Руски воиници с БТР им оказали помощ след обстрела.

 Инцидентът е станал в следобедните часове, недалеч от граничния град Кенсаб по време на пресобиколка в населените места, в които вече е подписано споразумението за прекратяване на огъня и в които мирните жители вече се завръщат.

Били са изстреляни общо осем снаряда. Ранени са няколко души. Всички те са чужденци, според предварителните данни, граждани на Китай, Канада и България.

"Стрелбата по новинарите е дошла от към турската граница и по-специално населеният пункт Дама в провинция Идлиб", каза в изявление официалният представител на руското военно министрество Игор Коношенков.

Според сирийската армия обстрелът е дело на групировката "Джебхат-ан-Нусра".

Миналата събота жертви на такава атака едва не станаха журналисти от руската "РЕН-ТВ". Примирието в Сирия започна да действа от 27 февруари.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.03 2016 в 22:51

Тая случка едно към едно съвпада с пропагандата от Украина - група журналисти биват заведени на "безопасно" място, след което някой ги обстрелва, добрите руски войници ги спасяват, а лошите (украинци тогава, турци сега) биват заклеймени. Нашичкият просто е нямал късмет, но като се е цанил мурзилка да си е правил сметката.

01.03 2016 в 15:47

““““““Това е приятелски огън и не се брои, всичко е точно. “““““““


Дори и не го е заболяло, абе общо взето нищичко не се е случило, а “руснакът“ взе, че се оказа чист българин за едно разредено “тангче“ само го вметвам мимоходом, ама какво значение има по-дяволите руснак ..българин....ами той има майка бе, НИСКОЧЕЛИ......

А, Оффците така се надяваха от този храст да изскочи заек, и да има пръст тука някой “лош руснак“.....ама вие имате опит...я малко фотошоп и хоп ето го някой с татус на челото:))))))......включваме лайнометката с миносочукане и бец на козяка при Кохинора за “грантчета“...ето ви журналистика по пиндоски....НАЙС, А.........

01.03 2016 в 15:36

Външното министерство защо нищо не казва? Нали има ранен български гражданин.

01.03 2016 в 15:18

Това е приятелски огън и не се брои, всичко е точно.

01.03 2016 в 15:14

Журналистът въобще не е български, а руски. Съответно спасен от руски БТР (ако съдим по пропагандните глупости в мурзилковите медии).