Българка и приятелят й от Гана пребити от скинари в София

OFFNews 03 ноември 2014 в 08:29 50901 62

Жената и приятелят й, които не искат да се виждат лицата им.

На спирка на градския транспорт в петък вечерта в кв. „Борово” София пияни младежи са нападнали българка, която е била със своя приятел от Гана и детето си, което е дъщеря на мъжа от Гана.

Жената разказа пред Нова телевизия, че младежите, които са ги нападнали са били пияни.

Те са започнали да бият мъжа до нея  и да го обиждат с думите „маймуно мръсна”. Един от скинарите е ударил в зъбите на жената, в резултат на който бил счупен зъб, а устата й била разкървавена.

Това се случило след размяна на реплики - жената пожелала на пияния младеж да няма деца, след като той й пожелал да види с очите си как умира дъщеря й.

Боят след това се пренесъл и върху ганаецът, който бил удрян и блъскан. Според пострадалия, става дума за расизъм, защото е чернокож.

„Бил съм на различни места в България, от една година живея тук, но такова нещо ми се случва за първи път”, разказа той.

Полицията е пристигнала на мястото около час, след като е подаден сигнал за инцидента, но първоначално не е проявила активност да открие нападателите, твърди пострадалата жена. Според нея не са били разпитани дори намиращите се на мястото свидетели.

Според представител на 6 РПУ акцията на полицията е приключила успешно, извършителите са задържани и е образувано досъдебно производство.

Той отказа подробности по случай с оправданието, че се води досъдебно производство, а на въпроса какво наказание очаква побойниците телефонната връзка се разпадна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!