Българче почина в САЩ заради играта "Син кит", твърди семейството му

OFFNews 13 юли 2017 в 15:40 13557 7

Рисунките на загиналото момиче

16-годишно българче в САЩ се е самоубило заради онлайн играта "Син кит", предаде Си Ен Ен.

Семейството на момичето вярва, че трагедията е вследствие на играта, за която се твърди, че подтиква младежи да отнемат живота си. Твърди доказателства за това до момента не съществуват.

За да предпази и други деца от фатален край, семейството на починалото момиче е разказало историята му пред Си Ен Ен, но е пожелало да запази анонимността си.

"Беше весело дете. Обичаше да прави забавни физиономии", казва майката. Дъщеря й била талантлива, рисувала. Умеела да скрива тайните си в творбите си. Братът на момичето показва нейни абстрактни рисунки от училищна изложба, в които на пръв поглед не изглеждат необичайни. Семейството не забелязало нищо тревожно в тях до момента, в който момичето посегнало на живота си. Ако потърсите в "Гугъл" как изглежда скелетът на синия кит, ще видите смайваща прилика с нейните рисунки, посочва братът на момичето.

По непотвърдени данни играта "Син кит", ако изобщо съществува, започва от Русия. Свързва се със самоубийства на тийнейджъри на различни места по света. Няма ясно доказателства, че играта съществува. Допуска се, че някои от случаите на самоубийства са вследствие на слухове за нейното съществуване, успели да стигнат до вниманието на уязвими и чувствителни тийнейджъри. Твърди се, че става въпрос за игра с 50-дневно предизвикателство - всеки ден на играча се поставя по една задача. Обикновено тя е свързана със самонараняване или висок риск - например да се качи на висока сграда. След като я изпълни, той трябва да изпрати фото доказателство на анонимния администратор на играта. На 50-ия ден задачата е да сложи край на живота си.

"Започнах да търся информация за играта и тогава пъзелът започна да се подрежда - спомних си как през уикенда тя ме помоли да се качи на покрива", казва майката на детето. Тя намерила снимки, между които и такава на покрива. Убедена е, че дъщеря й я е направила заради предизвикателство от "Синия кит".

Американските медии посочват, че семейството е с български произход и живее в САЩ от 15 години.

В същото време семейството на 15-годишно момче, също в САЩ, обяви, че вярва, че синът им се е самоубил отново заради предизвикателството “Син кит“.

Исая Гонзалес живеел в Сан Антонио, Тексас. Открили го обесен в дома му, а в близост до тялото бил мобилният му телефон, разположен така, че да може да предава наживо момента на самоубийството.

След смъртта на момчето семейството прегледало активностите му в интернет. Близките му са убедени, че виновник за трагедията е играта „Син кит“.

Бащата на Исая споделя, че открили текстове за сатанисти – тема, която никога не е вълнувала сина му. Той предупреждава родителите да проверяват редовно какво разглеждат в интернет техните деца, както и какво правят в социалните мрежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

7

Стефан

14.07 2017 в 00:59

Амин!

12311

6

emilovf

13.07 2017 в 22:10

Господ да пази децата ни!

23293

5

Стефан

13.07 2017 в 22:00

В Русия арестуваха някви от идеолозите на това безумие, но без всякакво вълнение в обществото. Причината е проста - там не работи. Хем с проблема се справиха не ченгетата, а собствените им пубертети. В интернета и отсвириха и подстрекателите, и организаторите, и дребните риби. Осмяха ги, и ги игнорираха. Вируса и толерастията бяха победени от собствената имунна система на организма "руска младеж".