Арестуваха председателката на СИК в село Малорад

OFFNews 31 октомври 2023 в 23:06 26492 4

Моника Йорданова

Снимка Стопкадър, evideo.bg

Моника Йорданова

Арестуваха председателката на скандалната секционна комисия в село Малорад, в която дописваха преференции за "Чичо Цено", "Борката" и "Мартин", предаде бТВ.

Освен Моника Йорданова, е задържан още един член на СИК, който по време на записа предлага да се преправят преференциите и за други кандидати. 

Полицията е засякла нарушението още по време на видеоизлъчването от въпросната пета секция и е започнала разследване. 

Във Враца е бил извикан на разпит човекът, който отговаря за видеонаблюдението по време на изборите в Малорад, за се направи експертиза на записа по искане на прокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление срещу политическите права на гражданите. Утре прокуратурата ще излезе с още подробности за разследването.

Още по темата четете ТУК

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3251

4

динозавър

01.11 2023 в 09:51

Допълнение. Освен лъжците от Борован да се арестува ЦИК за 72 часа, след което да се предяват обвинения. Изборите да се анулират за цялата страна. Всички виновни за проваляне на изборите в България освен затвор да се осъдят да заплатят разноските по изборите.

1005

3

ПР

01.11 2023 в 06:38


Това е едно населено място,където е станала"грешка".А колко стотици още са като него?То се видя,че и центъра на София,в полза на ГЕРБ,също има"грешка".Това беше целта на хартията.Благодарение на ДАНС,ЦИК и хартиените партии,целта стана реалност.

2550

2

alfakentavur

01.11 2023 в 03:45

Разбира се, че това беше целта на забраната на машините. И други и повече фалшификации се правят с хартията.

Не мога да намеря коментара на друг потребител, който беше казал, че и с машините може да се гласува от името на хора, които не са гласували.
Не може. Защото машинните бюлетини си имат дата и час. Има си официален протокол в колко часа се пуска машината и в колко се изключва. Има си и официален край на изборния ден има камери и по училищата да се види, че няма хора.
Та не може 2-3 и повече часа след края на работния ден да се появят бюлетини от негласували. Даже не може и машината да се държи включена.

3251

1

динозавър

01.11 2023 в 02:11

Законъг предвижда 5 години затвор. Да върви в сливенския затвор тази другарка. А председателката на ЦИК да обясни това ли е целта на забраната да се гласува с машини - дописване на протоколи според вкуса на комисията.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика