Арестуваха и общинар от ВМРО при акцията в Басейнова дирекция-Пловдив

OFFNews 28 февруари 2020 в 15:45 3475 2

Общинският съветник от ВМРО Стефан Послийски е задържан във връзка с акцията на прокуратурата и антикорпционната комисия в Басейнова дирекция-Пловдив, съобщи бТВ. 

Новината бе потвърдена пред OFFNews от ВМРО. По информация от съпругата му сутринта Послийски е бил търсен от полиция на адреса на родителите му, където не живее от 20 г. По-късно е арестуван в къщата му. Задържан е за 24 часа. Лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов каза пред OFFNews, че към момента не може да коментира, тъй като няма повече информация, освен че Послийски е задържан.

Засега не е ясна причината за ареста. 

Полицията и КПКОНПИ под надзора на прокуратурата започнаха нова акция в Басейнова дирекция - Пловдив тази сутрин. Самият ръководител на държавното обвинение Иван Гешев дойде в града под тепетата за операцията. 

Акцията е продължение на перацията със задържането на шефа на дирекцията Цветелина Кънева от началото на седмицата. Тя първо бе задържана в ареста за 24 часа, а после арестът бе удължен на 72 часа. Прокуратурата подведе под отговорност Кънева за безстопанственост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови