Шефката на Басейнова дирекция Пловдив с обвинение за безстопанственост

OFFNews Последна промяна на 25 февруари 2020 в 12:23 957 0

Повдигнато е обвинение за безстопанственост на директорката на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район”, съобщиха от прокуратурата.

Цветелина Кънева беше отведена с белезници на 24 февруари от работното й място. Тя е задържана за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. 

Ще се преценява дали да бъде внесено искане в Окръжния съд - Пловдив за постоянно задържане под стража.

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов обясни, че "през декември 2018 г. Басейнова дирекция-Пловдив установява, че има незаконен сондаж и водочерпане на територията на "Захарен завод"-Пловдив. Издават се 2 наказателни постановления от по 2000 лева, които веднага се заплащат. Оттам насетне не се предприемат каквито и да е мерки, за да се преустанови това водочерпане". 

"Захарният завод черпи вода само от този източник, който е незаконен. Цялото производство е от незаконен сондаж и това е било дълги години. През 2018 г. обаче директорът на Басейнова дирекция е узнала и е издала наказателните постановления", добави Попов.

По думите му оттам нататък е трябвало да бъде ликвидиран този сондаж, което не е направено. Захарният завод е продължил да ползва вода от сондажа и така щетите за държавата са за 60 000 лева.

Според окръжния прокурор поне 40 обекта през последните 2 години са черпили вода от незаконни източници.

"Разследването тепърва ще бъде разширено", обеща Попов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови