Акумулатор гръмна и заля шофьор с киселина

OFFNews 30 юни 2014 в 09:56 2527 1

53-годишен шофьор на ТИР се заля с киселина от гръмнал акумулатор край Благоевград, за щастие очите му не са засегнати, съобщи БГНЕС.

Сигналът за инцидента е подаден в 6.40 часа тази сутрин от бензиностанцията в местността "Антените", на 3 километра от Благоевград в посока Дупница.

Товарният автомобил "ДАФ" с врачанска регистрация бил спрял за почивка в аварийната лента до бензиностанцията. Когато шофьорът и спътникът му решили да тръгнат, товарният автомобил отказал да запали. Шофьорът слязъл и отворил акумулатора, за да притегне клемите, докато другият водач задействал стартера. Получило се късо съединение и акумулаторът буквално експлодирал, при което намиращата се в него киселина заляла лицето на 53-годишния мъж от град Монтана.

Веднага пострадалият измил обилно лицето си с вода и позвънили на тел. 112. С линейка на ЦСМП-Благоевград водачът на ДАФ-а е транспортиран до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград.

В момента състоянието му се уточнява. На този етап е ясно, че очите му не са засегнати, няма видими следи от изгаряния по лицето. Той остава под наблюдение в СПО.

Полицията направи оглед на местопроизшествието към 7.45 часа. Взети са показанията на втория шофьор. Отстрани на товарния автомобил имаше следи от разлялата се по пътя киселина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови