Акция ''Шум'' продължава - спряха над 120 автомобили за два месеца в Бургас

OFFNews 05 ноември 2023 в 12:05 2035 1

КАТ

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Пътна полиция

Общо 123 моторни превозни средства - леки автомобили и мотоциклети - шофирани при липсата на шумозаглушители, са спрени от движение през септември и октомври, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

В областта продължава акцията на "Пътна полиция", наречена "Шум". Срещу нарушителите са образувани административно-наказателни производства.

Проверките са основно през нощта и на места, за които има данни, че се преминава с липсващи или неизправни шумозаглушители. На шофьорите се издават и връчват актове за установяване на административното нарушение, както и заповеди за временно спиране от движение на превозното средство. 

Полицаите правят проверки и за изменения в конструкцията на превозните средства, водещи до високи нива на шум - монтиране на специални шумоусилващи тръби, премахване на катализатор и шумозаглушителя. Направените изменения водят не само до нетърпим шум, но и до замърсяване на околната среда.

Санкцията  е глоба до 200 лева и спиране от движение на автомобила до отстраняване на неизправността. На санкция полежат и автомобили, които превишават нивото на шума поради техническа неизправност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика