Агресия в пернишка болница, медицинска сестра е с комоцио

Пиян пациент се нахвърлил с юмруци и ритници върху жената, колегите ѝ я спасили, след като чули писъци от кабинета

OFFNews 20 септември 2022 в 08:44 2580 2

.

Снимка МБАЛ Рахила Ангелова

.

Медицинска сестра от МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник е била нападната от пиян пациент, докато се е опитвала да зашие раните му. Жената е с комоцио в неврологичното отделение, съобщава Нова тв.

Ръководителката на отделението д-р Даниела Стойчева разказа, че вчера следобед е била извикана по спешност. Тя заяви, че медицинската сестра е била удряната по главата и ритана. "От скенера няма данни за кръвоизлив, но има комоцио в лека степен и е настанена при нас в неврологичното отделение", каза д-р Стойчева.

По думите ѝ нападнатата медицинска сестра е изключително огорчена, защото в тези условия се работи много трудно. "Вместо да получат признание, те получават юмруци и ритници”, коментира д-р Даниела Стойчева и добави, че диагнозата на медицинската сестра не е безобидна.

Д-р Иво Велев разказа как вчера пациент в нетрезво състояние, с порезна рана на ръката, е влязъл в кабинета. "В един момент колегите, които са били вън, чуват писъци от кабинета. Намират сестрата повалена на пода, ритана и удряна”, каза той.

Говорителят на областната дирекция на МВР в Перник Венцислав Алексов коментира, че на място веднага са пристигнали екипи на полицията. Той потвърди, че по първоначални данни агресивният пациент е употребил алкохол. Причината за агресията му към медицинската сестра тепърва ще се установява.

Мъжът е задържан за до 24 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

2

Constanza

20.09 2022 в 09:57

Този не заслужава правото да се ползва от медицинска помощ.

110

1

Перпендикуляр

20.09 2022 в 09:00

Причината е общоизвестна. Пиян перничанин.