Адвокат нападна охранител в Съдебната палата

Offnews Последна промяна на 25 март 2015 в 13:14 4623 3

Адвокат е нападнал охраната на Съдебната палата тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на правосъдното министерство.

При влизането през служебния вход откъм ул. „Алабин“ мъжът се е легитимирал с адвокатска карта, поставил чантата си на лентата за багаж, а самият той е минал през металдетекторната рамка, при което апаратът е подал сигнал за наличие на метални предмети у него.

Дежурният служител на ГДО е подал тарелка на посетителя с покана там да бъдат поставени всички метални предмети, които се намират у него, а самият той отново да мине през рамката – процедура, която се прилага по един и същи начин за всички външни лица, посещаващи Съдебната палата. Посетителят обаче е отказал да изпълни тези разпореждания и след като си е взел чантата, се е отправил към вътрешността на сградата, игнорирайки отправените към него покани да се върне и да се подложи на проверка.

След като служител на Главна дирекция „Охрана” тръгва след него, приканвайки го да се върне, посетителят се обръща, хваща служителя за гушата и започва да го души, като едновременно с това сипе обиди. На помощ се притичват трима служители на СГС, които се намирали на коридора в този момент, а след подаден сигнал – и дежурни служители на ГДО.

Понеже посетителят продължава да буйства и да сипе закани и обиди към служителите и свидетелите, той е отведен в дежурната стая на съдебната охрана, където са му поставени белезници. Подаден е сигнал до 4-то РУП-СДВР, откъдето са изпратени разследващи полицаи и оперетивни работници, които са поели случая.


Тъй като посетителят е заявил, че срещу него е упражнено насилие, била е извикана линейка и той е откаран за медицински преглед и освидетелстване за състоянието в което се намира и наличието на травми.Главният директор на Главна дирекция „Охрана” главен комисар Георги Жеков е разпоредил незабавна проверка по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.03 2015 в 18:15

Къде Ви е гледната точка на другата страна, явно в. България. е. Изградена порочната практика. Първо да се пишат лъжи после да се установява чрез видеозаписите от охранителните камери, че не гражданите и посетителите нападат охранители и полицай а точно обратното...Готови ли са всички драскачи. Да понесат наказателна отговорност за публикуваните си собствени лъжи написани или по нечия поръчка или поради. Болестното им състояние първо да сипят глупости и да творятнебивалици и после да се сърдят на тези който ги съдят заради обективната истина....!!!????

25.03 2015 в 15:38

Сигурно е бързал за някое съдебно заседание, закъснявал е и е оте.ал охраната. Чак пък ще им скача, има много нагли типове от тези мазни адвокатчета.

25.03 2015 в 14:24

Само мутри и бабаити в тази държава . И адвокатите ни такива ....
 
X

Парламентът на живо