76-годишна русенка стана жертва на телефонна измама за 5000 лева

OFFNews 02 септември 2022 в 15:27 1419 1

Снимка pixabay

76-годишна русенка е поредната жертва на телефонни измамници. Жената дала на престъпниците над 5000 лева по добре познатата схема за пострадал близък, спешно нуждаещ се от пари за операция, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе.

Пред полицаите възрастната жена разказала, че вчера получила обаждане на стационарния си телефон от плачеща жена, която припознала за дъщеря си. Женският глас ѝ съобщил, че си е счупила крака. След това разговорът продължил с мъж, който се представил за лекар и казал на възрастната дама, че са необходими пари за операцията на дъщеря ѝ.

Жената сложила наличните в дома си средства - 1900 лева и 1560 паунда, в найлонов плик, излязла от дома си и по дадените указания ги предала на улицата на непознат, за когото докторът обяснил, че е негов син и работи в НЗОК.

След това жената се прибрала у дома. През цялото време разговаряла по телефона, тъй като т.нар. "доктор" я осведомявал как протича "операцията". Комуникацията продължила, докато дъщеря ѝ се прибрала у дома и така възрастната жена разбрала, че е измамена.

Русенската полиция разследва случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови