4 спасителни акции в планините през изминалото денонощие

OFFNews Последна промяна на 31 юли 2016 в 10:48 2973 0

Снимка pss-bg.bg / архив

4 спасителни акции са проведени в планините през изминалото денонощие, съобщиха пред агенция „Фокус” от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст.

Първата спасителна операция, която са провели спасителите от планинската служба, е в района на връх Вихрен в Пирин. Сигналът за пострадала жена в хипотермия и невъзможност да слезе сама от върха е подаден в 12.50 ч. Тя е свалена до хижа Вихрен.

Над хижа Добрила към връх Амбарица спасители са помогнали на жена, която е имала сърдечен проблем и не е могла да се движи. При акцията са участвали трима спасители от ПСС.

Още един инцидент е станал около хижа Амбарица. Жена с травма на крака не е могла да се движи. 8 души са участвали в акцията по свалянето й. Акцията е приключила към 18.00 часа вчера.

Четвъртата спасителна операция, която са провели от ПСС, е на „Тарзановата пътека” към хижа Рай край връх Ботев. Спасителите са помогнали на жена със счупен глезен. 10 спасители от ПСС са участвали в акцията, като тя е приключила около 04.15 часа сутринта.

Пострадалите са в добро физическо състояние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови