31-годишно момиче на повикване от България е убито в хотел в Лайпциг

OFFNews 11 ноември 2022 в 10:34 16105 0

Снимка TAG24

В четвъртък криминалисти са документирали в хотела сцената на убийството с дигитално моделиране.

31-годишна жена от България е била убита в хотел „Адлер“ в Лайпциг, съобщи TAG24. Жената е работела като момиче на повикване, а заподозрян за смъртта й е неин клиент, който е наел стаята в хотела. Убийството е станало в началото на седмицата, а в четвъртък съдия е издал заповед за арест срещу 42-годишния Дани М.

Според собственика на хотела Марко Фахми, мъжът наел в понеделник стая за 55 евро през booking.com. Египтянинът Фахми управлява малкото хотелче в края на „Айзенбанщрасе“ от 20 години, но сега е шокиран: „Никога не съм виждал подобно нещо“.

Във вторник Дани М. изчезнал от „Адлер“ без да върне ключа от стаята. Тъй като стаята не била освободена до 11, от рецепцията се опитали да се свържат с него по телефона, но безуспешно. Вечерта откъм коридора се чувало как в тоалетната непрекъснато тече вода.Тогава камериерката отворила със служебен ключ стаята и открила вътре тялото на мъртва жена.

По данни на полицията жертвата е 31-годишна българка с името Малина, която е работела официално като проститутка в Лайпциг и е предлагала услугите си в специализираните портали за платена любов. TAG24 твърди, че българката е била намушкана с нож, от полицията и прокуратурата отказват подробности за начина, по който е убита.

Разкриването на извършителя не било трудно, защото Дани М. от Витенберг, Саксония-Анхалт, наел стаята с истинските си имена. Заподозреният бил установен и задържан в четвъртък вечерта. На мястото на убийството през целия ден в четвъртък са били криминалисти, които са документирали обстановката, включително с дигитално моделиране с помощта на лазерна технология. Срещу обвиняемия е издадена заповед арест, от която става ясно, че Дани М. е разследван за непредумишлено убийства.

Към този момент разследването не е установило дали Дани М. е уговорил момичето по стандартните канали за момичета за повикване или двамата са имали контакти на друго ниво. Някои от германските издания съобщават, че мъжът и жената са имали връзка, а Дани М. е бил влюбен. В публикациите си във фейсбук от края на миналата седмица заподозреният многократно е изпращал любовни послания на жена с името Малина и е отправял предложения за брак.

Според проверка на TAG24 в квартала на червените фенери, хотел „Адлер“ е използват често като почасов любовен хотел, въпреки, че самият собствених Марко Фахми отрекъл този факт пред репортери на изданието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Политолог: Китай източва ресурсите на Русия, има икономически интерес от войната