30 шофьори на камиони останаха без книжки след блокадата на Хемус

OFFnews 17 декември 2018 в 06:01 15230 1

30 водачи са санкционирани за навлизане на автомагистрала "Хемус" вчера, тъй като са нарушили забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона, съобщават от ОДМВР-София.

Наложената санкция включва глоба в размер от 300 лева, лишаване на водача от право да управлява за срок от 1 месец и спиране на камиона от движение за срок от 3 месеца.

Към 22.00 часа снощи магистралата е проходима при тежки зимни условия.

От пътна полиция съветват шофьорите да карат изключително внимателно. Предвид усложнената метеорологична обстановка, не предприемайте пътуване, ако не е крайно наложително.

В следобедните часове автомобилите, движещи се по „Хемус“ в посока столицата, останаха блокирани с часове в района на тунел „Топли дол”, заради завъртял се ТИР. Сходна бе ситуацията и в отсечката между Мездра и Ботевград, където екипи на „Пътна полиция" и Агенция "Пътна инфраструктура" работиха по отстраняването на аварирал тежкотоварен автомобил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

1

dominici

17.12 2018 в 09:42

Ах, карма. По новините тираджиите псуваха как видиш ли само у нас е така "зимата ни изненадва", а в Турция и Узбекистан не било така. Ами какво да кажем сега ... турските и узбекистанските шофьори спазват указанията, а нашите все се "тия на мене ли ще ми кажат".