3-годишно дете падна в съд със сода каустик

OFFNews 29 април 2021 в 12:43 3351 0

3-годишно дете е паднало в метален съд с разтвор на сода каустик, съобщава Областната дирекция на МВР в Разград.

Инцидентът е станал около 17:30 ч. на 28 април в двора на семейната му къща в село Дянково, където момиченцето си играело.

Детето е получило изгаряния от втора степен по лицето. Имало е временна опасност за живота му.

Завели го в болницата в Разград, където му оказали първична помощ. Оттам го превозили във Варна.

Детето е било оставено без надзор в момента на инцидента, пишат още от полицията и допълват, че по случая е образувано досъдебно производство по чл. 129, ал. 2 от Наказателния кодекс. Той касае нанасянето на средна телесна повреда, за която се предвижда лишаване от свобода до шест години. Текстът на алинеята гласи:

"Телесната повреда е средна, ако е причинено: трайно отслабване на зрението или слуха; трайно затрудняване на речта, на движението на крайниците, снагата или врата, на функциите на половите органи без причиняване на детеродна неспособност; счупване на челюст или избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето или говоренето; обезобразяване на лицето или на други части от тялото; постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота, или разстройство на здравето, временно опасно за живота; наранявания, които проникват в черепната, гръдната и коремната кухина".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!