29-годишен рани трима полицаи, докато го арестуват

OFFNews 27 април 2016 в 15:50 3942 4

Бандит оказа яростна съпротива и нанесе прорезни рани на трима плевенски полицаи, изпълняващи акция срещу престъпления против собствеността. За тежкия инцидент информираха от пресслужбата на ОДМВР - Плевен.

Активните мероприятия против кражбите са провеждани в нощта на 26 април, уточняват от полицията. Около 04,30 часа в жк."Сторгозия" на паркинг в лек автомобил "Ауди А6" е задържан 29-годишен от село Бохот. При задържането мъжът е оказал яростна съпротива, не е изпълнил полицейски разпореждания и е направил опит да осуети задържането.

Причинил е леки телесни повреди на трима полицаи, изпълняващи задължения по служба. Служителите на реда са с фрактури на пръсти на ръцете и порезни рани на китките. Оказана им е медицинска помощ в ЦСМП – Плевен и са освободени.

По същото време между улица „Сторгозия" и улица „Люляк" в Плевен, е спипан 24-годишен авер на агресора, също от Бохот. Установено е, че двамата са съпричастни към извършена кражба на ел. инструменти от завод в Западна индустриална зона.

Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Мъжете са задържани с мярка "задъражане за срок до 72 часа" с постановление на прокурор. По случая работата продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12586

4

ramones79

27.04 2016 в 23:07

до ник68

Този е от село, кой знае какво говедо е (и като физика, и като поведение и обноски), има такива хора които трудно се озаптяват, а не е реалистично да очакваш всеки полицай да е равнозначно на този говедо, няма как да стане.

В САЩ при такива случаи не си поплюват много и директно стрелят, ако не изпълняваш нарежданията на полицая и го застрашиш по някакъв начин. Затова там рядко има пострадали полицаи, но често има пострадали престъпници, а понякога дори прекаляват и има пострадали и дори убити, които след това се оказва, че не са били такава заплаха, че да се прилага такава сила срещу тях.

У нас за добро или лошо ситуацията е доста по-либерална и затова пострадват полицаите, но пък престъпниците са си добре :)

Според мен най-добре би било да се завишат наказанията за повечето престъпления, а на полицаите да се делегират повече права при задържане и противодействие на престъпността, но без да се стига до крайностите като в САЩ на моменти (т.е. с една идея по-либерално).

13859

3

Daering

27.04 2016 в 17:13

Чората го пуснаха за същото след 24 часа, моята кристална топка ми казва, че тези ще излязат по същото време. Чудя се какво да правя с толкова голям талант в предсказанията? Адвокат да се цаня?

16009

2

Nik68

27.04 2016 в 16:29

Като разправям, че по трима полицаи не могат да задържат престъпник, никой не ме взема насериозно.