21 защитени костенурки, оръжие, боеприпаси и наркотици са иззети при спецакция в Шуменско

OFFNews 11 юли 2023 в 15:19 1186 0

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Оръжие, боеприпаси, наркотици и 21 защитени костенурки са иззети при спецакция срещу битовата престъпност в Шуменско, предаде бТВ. 

Регистрирани са 12 престъпления и са задържани шестима души.

Шест големи и 15 малки сухоземни костенурки от видовете шипобедрени и шипоопашати са намерени в частен дом в Каспичан след получен оперативен сигнал. Извършено е претърсване в имот, обитаван от 62-годишен местен жител. Костенурките са иззети и предадени на РИОСВ-Шумен.

От друг имот в село Янково са иззети два газови пистолета със съмнение, че са преправени в бойни. Назначена е балистична експертиза.

Полицаите във Велики Преслав са иззели 400 боеприпаса, 22 калибър, 100 патрона 7,62х25 мм и още 51 с различен калибър от частен дом в село Станянци. 60-годишният мъж, който живеел на адреса, не представил надлежно разрешително.

За притежание на наркотици е задържан 40-годишен мъж от Шумен. При претърсване на дома му са намерени стъклен буркан с около 15 грама суха тревиста маса и три обвити са станиол пакетчета– марихуана и метамфетамин. Намерени са още ръчно свита цигара - марихуана, шест бойни патрона с различен калибър, а в двора на къщата му - стръкове коноп.

Гриндер с около грам суха тревиста маса е иззет и при проверка в жилище на 35-годишен мъж от Шумен. Претърсването било извършено след получена информация, че мъжът държи наркотични вещества.

Установен е и 21-годишен шуменец, който опитал да открадне 1434 лв. от читалище в село Илия Блъсково.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки