21-годишен преби момче от ромски произход и се похвали във Фейсбук

OFFNews 18 април 2016 в 08:09 9317 13

21-годишен преби момче от ромски произход и се похвали във Фейсбук

21-годишният Ангел Калеев преби 17-годишно момче от ромски произход, след което се похвали във Фейсбук. Случаят е от с. Овчеполци и е заснет от бияча с телефона му. 

Това, което провокира агресията на Калеев, е че Митко му казал, че двамата са равни. "К'во каза́, че аз с теб съм равен, така ли?". В отговор 17-годишният му отговаря: "Ако ти не искаш да ме биеш, означава че сме равни". Следва въпрос от Калеев: "Ами ако аз реша да те пребия, какво правим" и следват удари. Той заповядва на Митко да застане мирно, след което отново го бие , а после крещейки му заповядва: "Легни". Монологът на Ангел продължава с: "Ами, ако реша да те утрепа, к'во ще правя бе?"

Ангел дойде и ми се извини, каза: „Повече няма да се случи“, разказа пред Нова тв пострадалият. Той разказа, че момчето дошло, след като кметът на селото разговарял с него. Момчето обясни, че Ангел го уговорил да не говори пред телевизиите.
За деня на побоя Митко разказа, че двамата първоначално ходили заедно по улицата и си говорили. „Той ме попита къде отиваш, викам: Прибирам се вече. Той ми вика: Ти педал ли си, аз му викам: Не съм. Той взема́, че ме напсува́ и ме удари през лицето и след това вика: Лягай долу. Изкара телефона. Разбрах, че прави видеокамера, той вика: Ляагай долу и започна да ме рита. Едни бабки насреща идват и викат, не го закайчте тоя циганин, че ще дойдат други и ше те потрепат некъде.“

Никой не може да се оправи с тях, правят каквото си искат, разказа пред Нова тв жител на селото. Мъжът твърди, че Ангел и негови приятели са недосегаеми. 

След като инцидентът придоби общественост, Калеев свали видеото от профила си във Фейсбук. От профила му в социалната мрежа става ясно, че той е фен на футболен клуб "Левски".

Според кмета на селото, след като научил за случая, той е опитал за помири двете момчета. 

От полицията обявиха, че няма постъпила жалба в полицията от пострадалия. Говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов каза пред Нова тв, че е разбрал за случая от интернет. "Няма как полицейски служител да отиде на място, след като няма сигнал", обясни той. Полицията дошла на място, след като записът станал обществено достояние. 

Районната прокуратура е повдигнала обвинение за нанасяне на леки телесни повреди по хулигански подбуди. Ангел не е открит в дома му и в момента се издирва. 

Заради сцените на насилие OFFNews няма да публикува видеото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!