17 задържани при спецакция на ГДБОП, мамили турци и германци с хиляди левове (снимки)

На трима повдигнаха обвинение, съдът ги пусна под гараниция

OFFNews 12 юли 2023 в 16:58 4127 1

Откритите пари

Снимка МВР

Откритите пари

17 души са задържани, а на трима от тях е повдигнато обвинение за организиране на престъпна група, мамила германци и турци с огромни суми, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията се е провела на 6 юли в областите Разград и Хасково. Било е образувано досъдебно производство във връзка с постъпили достатъчно данни за дейността на организирана престъпна група, извършвала измами спрямо чужденци – предимно турски и немски граждани.

Установено е, че от престъпната дейност групата е генерирала парични суми в особено големи размери, които са били влагани в движимо и недвижимо имущество.

В хода на операцията са извършени претърсвания на общо 24 адреса в Исперих, Ясеновец и Свиленград, на леки автомобили и обиски на лица.

Установени и иззети са множество мобилни телефони, СИМ карти, 2 видео записващи устройства, преносими компютри, записки и бележки, множество платежни документи от офиси за парични преводи, 74 320 лева и 3795 евро, както и около 200 грама златни накити.

Проведени са множество разпити на лица, включително пред съдия.

За 24 часа в полицейския арест са задържани 17 лица на възраст от 19 до 70 годишна възраст.

На 7 юлиса привлечени трима от задържаните, като към момент им е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция".

На всеки от обвиняемите е взета мярка за неотклонение парична гаранция в различен размер – обвиняемият за ръководене на организирана престъпна група е с гаранция от 50 000 лв., а останалите двама обвиняеми са с гаранции от по 25 000 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика