120 иракчани щурмуваха българската граница при Капъкуле

Властите затвориха границата за 3 часа

OFFNews Последна промяна на 22 декември 2014 в 09:34 8791 17

ГКПП Капитан Андреево

Снимка OFFNews

Около 120 души иракски граждани са атакували вчера българо-турската граница през Капъкуле - турската страна на граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево. 

От пресцентъра на Гранична полиция съобщиха за OFFNews, че по първоначална информация става въпрос за бежанци от Ирак, които от турска територия искали да преминат в България.

Безпрецедентният опит за преминаване на границата бил осуетен от турските власти, които разпоредили затваряне на пункта. В резултат бежанците се пръснали в различни посоки. От Гранична полиция са категорични, че не е констатирано нелегално преминаване на границата. 

Пунктът е останал затворен между 18.00 и 21.00 часа и към момента работи нормално, увериха от полицията. Към момента няма яснота има ли задържани, тъй като случаят е станал на турска територия и е в компетенцията на властите в Турция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.12 2014 в 06:48

Kaka, нали не си ги представяш, като тръгнали на поход?:))))

22.12 2014 в 19:18

Много по - интересното е как 120 човека незабелязано са стигнали до самата граница ;)

22.12 2014 в 19:15

За съжаление май са разбрали, че у нас демонокрастите, либерастите, толерастите, мултикултурастите и обикновените педерасти ще ги приемат с отворени обятия като "бежанци", а не като ИКОНОМИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ, каквито са в действителност.

Западняците ни подхлъзнаха да приемаме тая паплач, и скоро и тук ще стане както в Западна Европа - ислямски екстремисти ще искат ШАРИА.

Има ли нужда да казвам изобщо, че съм омерзен?!

22.12 2014 в 19:14

Боли ме к*ра боклик! ха ха така грамотно ли е?

22.12 2014 в 18:57

Стефко 88, ако не друго, то в повечето сайтове новините са написани точно толкова неграмотно, колкото ти би искал да ги виждаш, според собствения ти пример. :D

22.12 2014 в 18:35

120 иракчани щурмуваха българската граница при Капъкуле.... картечарът се представи отлично ,показа исключителен професионализъм във владеенето на оръжието и работата с него.В резултат на което записа 90 точни попадения 95% ,от които смъртоносни. Останалото довършиха останалите момчета от смяната. Атаката е облъсната , врагът унищожен, опитите за преминаване решително намаляват в поседните месеци....Цялоста на границата е съхранена, да живее България и доблестният състав на гранични воиски! УРРРААААААА


Ето така бих искал да прочета новините , а не , че тия са се разбягали и търсят обиколни пътища....

22.12 2014 в 18:28

high, връщат ги, само ако могат да докажат, че са влезли оттук. сам се досещаш, че това е изключително трудно, особено когато става дума за нелегално преминаване (защото, очевидно, няма никакви документи по случая). просто медиите супер много преекспонират тези случаи, което обикновено се прави, за да се вдига шум за нещо незначително, докато се мълчи по много по-съществени въпроси. разбира се, в момента българската държава шуми несъразмерно по въпроса и по две други причини: 1. искаме да изкрънкаме пари от ЕС, за да може бежанците да са на издръжка на брюксел, а не наша и 2. натискаме се за шенген и се опитваме да убедим брюксел, че границите ни са супернадеждни и ги излавяме всичките. ако цената на влизането в шенген е оставането на няколко хиляди бежанци и имигранти на българска територия, то правителството очевидно е готово да я плати (и с основание, защото ползата от шенген е несравнимо по-голяма от предполагаемата вреда от новодошлите).

22.12 2014 в 16:46

самолет, те могат да си гледат както искат, но там, където искат да отидат НЕ ГИ ИСКАТ И НИ ГИ ВРЪЩАТ. Това как щели да заминат не е успокоение, защото няма да заминат. Остават тук, дори и да не искат, още по-малко ние ги искаме. Затова хич да не стъпват на наша територия, защото остават тук или ако заминат ще ни ги върнат, както стана доста честно през последните 2 години

22.12 2014 в 15:01

Офнюз за пореден път се изложихте тотално. Значението на думата "щурм" в тълковния речник: '1. Решителна атака на крепост, позиции. Тръгвам на щурм.
2. Прен. Натиск, удар на вятър, буря и др. . Та моля променете си заглавието.

22.12 2014 в 15:01

"щурмували" са българската граница, ама без да стигнат до нея, защото са спрени още на турска територия. :D колкото до разбирачите, които обичат да разпределят хората по графи "бежанец", "имигрант" и "за разстрел", само да ви уведомя, че тези въпроси са в компетенцията на ДАБ (без последния, естествено), като процедурата за получаване статут на бежанец е супертежка, а за гражданство да не говорим. да не говорим, че тия иракчани не са дошли, за да се установяват в българия. те гледат на нашата държава като на вратата към цивилизацията. България - врата, Румъния - антре, а цивилизацията реално почва от Унгария на запад (и север). :D