12-годишен блъсна с джип две деца на АТВ

OFFNews 03 юли 2014 в 11:26 8088 8

Патрулен автомобил на МВР

Момче на 12 години блъсна с джип други две деца, возили се на АТВ.

Катастрофата станала вчера около 19.00 часа на кръстовището на ул. "Първа" и пътя за летището в с. Акациево, съобщиха от полицията. 

"Шофьорът", причинил катастрофата, се качил зад волана на семейния автомобил "Мицубиши Паджеро". Той ударил АТВ без регистрационни номера, на което се возили две момчета на 13 и 11 години. АТВ-то било управлявано от по-големия от двамата, които са жители на с. Иново. 

Най-малкият от участниците в катастрофата е транспортиран във видинската болница със съмнение за комоцио и охлузни рани, но без опасност за живота. На родителите на децата - собственици на моторните превозни средства, са съставени актове по Закона за движение по пътищата. 

Катастрофата идва след масирана проверка по пътищата във Видин, която беше проведена от 27 до 30 юни. Проверени са 47 моторни превозни средства, като са констатирани 48 нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП). Един шофьор е санкциониран за шофиране в нетрезво състояние, а други 14 - за превишена скорост. За техническа неизправност на автомобили са глобени осем души, за шофиране без поставен обезопасителен колан – четирима, с нередовни документи били петима, а четирима управлявали МПС без включени светлини.

Съставени са 20 акта и 16 фиша по ЗДвП и един акт по Кодекса за застраховането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!