10 арестувани за престрелката в „Слънчев бряг“

OFFNews - Бургас 09 юни 2016 в 13:55 4986 1

Снимка e-burgas.com

От дясно на ляво - Калоян Калоянов, Калина Чапкънова, Любомир Петров

Десет души са арестувани за престрелката в „Слънчев бряг“ снощи, при която загина един човек, а Димитър Желязков – Митьо Очите е с опасност за живота.

Издирват се и още хора, уточниха на съвместен брифинг апелативният прокурор Любомир Петров, окръжният прокурор Калина Чапкънова и началникът на областната дирекция на полицията Калоян Калоянов.

Александър Алексиев, на 46 г., бивш военен, е гардът на Митьо Очите, който е загинал при снощната престрелка. В тялото му са открити два куршума. До трупа е намерен пистолет „Макаров“, с изтрити номера. 3 пистолета, един газов, нож и над 30 гилзи са открити на местопрестъплението.

Очите е бил с бронежилетка, но от полицията уточниха, че той е бил с такава непрекъснато.

И от бургаската полиция потвърждават версията, че скандалът между групата на Очите и собственика на ресторант „4 уоu” и неговия антураж, е станал заради паркомясто.

От прокуратурата уточниха, че и предният ден е бил пребит човек на Желязков. Въпреки това се работи по няколко версии, възможно е преразпределение на наркопазара или други икономически мотиви.

Калоян Калоянов уточни, че няма данни от групата на Очите да са били „въоръжени“ с брадви и бухалки.

До няколко часа се очаква да бъдат повдигнати обвинения и на стрелеца, предполага се, че той е сред арестуваните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12319

1

Чичо ви

09.06 2016 в 15:42

Бе кви други версии бе, Баце нали казА, че било на битова основа - некъф кандидат-зет, некво паркомясто, само минавали, а това, че били с брадви се обяснява с факта, че се връщали от гората.