ВМА спира временно зелените коридори, ще ваксинират само по план

Не работят и кабинетите за масова ваксинация в университетските болници "Св. Анна" и "Св. Иван Рилски", все още има количества в Александровска болница

OFFNews 25 февруари 2021 в 09:27 4686 0

Снимка ВМА

Поради изчерпване на количествата ВМА спира временно зелените коридори. Това съобщиха от лечебното заведение.

От академията уточняват, че продължава ваксинирането по отделните фази продължава съгласно Националния ваксинационен план, както и поставянето на втора доза на направените до момента имунизации.

Вчера от УМБАЛ"Св. Иван Рилски" съобщиха, че денонощният ваксинационен кабинет временно преустановява работа. Все още работи зеленият коридор в Александровска болница.

В пункта за ваксинация на УМБАЛ "Св. Анна"- София АД бяха изчерпани всички дози от ваксини, съобщиха от университетската болница. Зеленият коридор ще бъде възстановен незабавно при следваща доставка на ваксини.

Вчера стана ясно, че страната ни ще получи по-малко от обявените дози от ваксината на AstraZeneca, което предизвика остра реакция от страна на здравното министерство.

В писмо до компанията министър Ангелов съобщи, че вместо обявените 142 437 дози, вероятно страната ни ще получи едва 52 800 дози. От българска страна беше отправено предложение намалената доставка да бъде изпълнена още днес, като се изразява готовност за осигуряване на въздушен транспорт. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки