Надал не може да гарантира участие в Австралия

OFFNews 19 декември 2021 в 12:41 1434 0

Снимка Getty Images

Испанският тенисист Рафаел Надал заяви, че не може да гарантира участието си на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн догодина.

Носителят на 20 титли от Големия шлем се завърна на корта на демонстративния турнир в Абу Даби, където претърпя две поражение от Анди Мъри и Денис Шаповалов.

"Идеята е да пътувам и да опитам да се представя по най-добрия начин в Австралия. Но да бъда на 100 процента, честно казано не мога да гарантирам", коментира 35-годишният Рафаел Надал.

"Трябва да говоря с екипа ми. Натрупаха се повече от шест месеца откакто имах реален официален мач. Ситуацията е сложна, но я приемам. Имах шансове и двата мача, които изиграх тук, така че погледнато в перспектива, това е позитивно", заяви още Надал.

"Преминавал съм през такъв процес няколко пъти в моята тенис кариера. Трябва да тренирам и да съм здрав, за да продължа. Ако това се случи, съм сигурен, че ще се завърна", добави испанецът.

Той заяви, че не би се завърнал към тениса, ако не чувства, че може да се конкурира за най-големите трофеи.

"Не играя за пари или просто за забавление, а за да продължа да постигам нови цели или поне да се наслаждавам на процеса да опитвам да постигам целите си", категоричен бе Рафаел Надал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови