Москва прехвърля и палачите от Буча в Южна Украйна

Руснаците вероятно се готвят за щурмови действия

OFFNews 02 август 2022 в 11:11 2167 2

Буча
Буча след оттеглянето на руснаците от града.

Руснаците прехвърлят всичките си резерви в южната част на Украйна и не е изключено да предприемат щурмови действия. Това заяви съветникът на украинския министър на вътрешните работи Ростислав Смирнов по време на телевизионен маратон.

"Те преместват почти всичките си резерви, всички войски, с които разполагат, в южната част на страната. Знаем, че врагът е преместил дори "прочутата" 35-а армия, която се намираше в Киевска област. Познаваме ги много добре от Буча, от други градове на Киевска област. Сега врагът привлича абсолютно всички резерви, дори тези, които са били в готовност и са чакали команда", каза Смирнов.

Въпросната 35-а армия се "прочу" с масовите убийства на цивилни граждани в първите седмици на войната. Само в Буча жертвите бяха над 300.

Според Смирнов след доокомплектовка руснаците могат да предприемат щурмови действия.

"И когато врагът приключи с окомплектоването на всички батальонно-тактически групи, той, разбира се, няма просто да седи и да чака, а ще проведе определени щурмови позиции", добави той.

Според съветника на шефа на кабинета на президента Зеленски Олексий Арестович през последните дни в южните райони на Украйна руските нашественици са прехвърлили 35 батальонно-тактически групи - около 25 000 войници.

В региона на Херсон през последните дни руснаците са в трудна ситуация заради мощните и ефективни действия на украинската артилерия в непосредствена близост до областния център. Силите на ВСУ успяха да поразят и трите моста, по които се снабдяваха окупаторите чрез американските "хаймарси". Освен това реактивните системи унищожиха и голяма част от складовете им за боеприпаси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!