Европейският съюз наложи санкции на още 65 руснаци, сред които и Алина Кабаева

OFFNews 03 юни 2022 в 18:16 3118 4

Алина Кабаева

Снимка Getty Images/Архив

Алина Кабаева

Европейският съюз включи в шестия си пакет санкции срещу Русия основателя на Yandex Аркадий Волож и олимпийската шампионка Алина Кабаева.

В съобщение на Съвета на ЕС се посочва, че Кабаева се смята за "тясно свързана" с Путин.

В списъка са общо 65 физически и 18 юридически лица. Освен Кабаева и Волож, под санкциите попадат децата на прессекретаря на Кремъл Дмийтри Песков - Елизавета и Николай, съпругата му Татяна Навка, както и съпругата на милиардера Алексей Мордашов - Марина.

Съветът на Европейския съюз одобри окончателно шестия пакет от санкции срещу Руската федерация и Беларус във връзка със ситуацията в Украйна, се казва в съобщението за медиите. Новите ограничителни мерки обхващат банки, медии и заводи. САЩ също разшири санкционния си списък. 

Началникът и заместник-началникът на "новата администрация" на Херсонска област Владимир Салдо и Кирил Стремусов, както и над 40 военнослужещи от 64-та гвардейска мотострелкова бригада, които се смятат за виновни за убийствата в Буча, също са санкционирани.

Кабаева, баба й, бившата съпруга на Путин Людмила и няколко негови братовчеди вече бяха санкционирани от Великобритания

Ръководителят на Роскомнадзор Андрей Липов, авторът на колонка в РИА Новости Пьотр Акопов и висшият руски военен Михаил Мизинцев - наричан "касапинът от Мариупол", също са сред сакнционираните от Европейския съюз.

За лицата от "черния списък" важи забрана за издаване на визи, а активите им в ЕС ще бъдат замразени.

Унгария блокира пакета със санкции на ЕС срещу Русия заради патриарх Кирил, който трябваше да е в "черния списък". Именно това е причината патриархът да не е сред санкционираните. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

3

редовно четящ

03.06 2022 в 20:45

Можеше да го приложат по-рано, тогава нямаше да има достатъчно пари и за кремълските тролове, които се подвизават навсякъде.

-5531

2

Ран Босилек

03.06 2022 в 19:29

Как налагането на санкции на спортисти и обикновенни хора е законно и помага?!? Не го разбирам. Нека тролчетата ми разяснят.

2051

1

Propaganda

03.06 2022 в 19:27

А уж нашия свят нямал достатъчно топчици да санкционира пачаврата на путкин, защото видиш ли, страх голям имало да не ядосаме късото ботоксче. Добрееем.

Кво стана, бре, рашаги? Ма много ми е интересно как родните предатели и изражденци ще коментират новината.

Ами, ако и другите копеленца на путьо, ДЕТО ЖИВЕЯТ НА ЗАПАД, апнат дървото?

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки