Защото са социалисти: 50 искат оставката на Корнелия Нинова

OFFNews 15 ноември 2019 в 19:03 3880 2

Снимка пресцентър

Оставка на лидера на БСП Корнелия Нинова, Изпълнителното бюро на партията и предизборния ѝ щаб искат 50 социалисти заради резултатите на местните избори.

В анализ на резултатите, озаглавен "Обективен прочит", те казват, че партията на практика е повторила резултатите от изборите през 2015 година, когато има 60 кметове на общини и 930 общински съветници, докато сега има 58 кметове на общини и 1006 съветници, съобщи БНР.

Чавдар Георгиев, член на Националния съвет коментира за „Хоризонт“, че резултатите на социалистите са слаби и за това политическата отговорност трябва да се носи от лидера Корнелия Нинова.

„Най-лесният начин би бил ръководството да си подаде оставката, този път сериозно, а не наужким. Трябва да се свика ново заседание на Конгреса, за да може да се направят и някои уставни изменения според мен – тук не ангажирам останалите колеги от Националния съвет. Сега действащият устав създава предпоставки за утвърждаване на еднолична, авторитарна власт“, каза той.

Депутатът от БСП Александър Симов определи позицията на 50-те като кабинетен анализ. Той обаче не отрече, че БСП е можело да постигне по-добър резултат.

„Абсолютно съм убеден, че можеше и да е по-добър. Няма безгрешни кампании, направени са някакви грешки, но е факт, че като теглим чертата – в условия, които бяха предвидени, и от нивата, които тръгваме, всъщност има с какво да се гордеем с постигнатите резултати. За мен е важна тенденцията – че от парламентарните избори през 2017-а има покачване, бавно, но упорито на резултатите. Което показва, че пътят е правилен“, каза Симов.

В неделя на заседанието на пленума на БСП се очаква основна точка да бъде анализът на изборните резултати.

В партийния сайт няма съобщение за "кървавото писмо" на 50-те, но е публикуван коментар на евродепутата Иво Христов, според когото "тъкмо хората, които завлякоха БСП на дъното, в момента са вътрешните критици на изборните резултати, а това е неубедително".

"По времето на Сергей Станишев, който твърди, че БСП се е капсулирала, партията не беше изолирана; управляваше в т.нар. "Тройна коалиция" с познатия печален край. Ако това е цената на коалиционните споразумения, не мисля, че си струва да бъде плащана", обясни Христов пред Дарик Радио.

"БСП е точно позиционирана като единствена твърда опозиция на властта в момента. Това е единствената значима партия, която никога не е била в коалиция с ГЕРБ, за разлика от всички останали - включително и онези, които днес протестират", смята българският евродепутат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

2

order

15.11 2019 в 23:09

Не виждам в списъка единомишлениците Антон Тодоров, Биков, Гърневски, Харизанов....

Нали сребърниците от една касичка вземат....от трапезката на байхУЙя се подхранват!!!!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

15.11 2019 в 20:35

Щото Станишко и наздраве, Миков искат да копат нови изборни дупки..
Тъй де!
При кой е имало 39 дупетати на БСП...
Та за награда - без купените преференции с милионите на пловдивското свинарче за варненската дупка, за награда го пратиха пак в Брюксела.. Зян си отидоха паричките на свинаря..
Сравняват ги резултатите спрямо своите си избори, ама не отчитат, че разправията им преди евровота всъщност разцепи партията.. А питат що не бихме Баце?
И сегашните критикари въобще не се трудиха за изборите..
Факт - посочете едно място, в което Станишко оди да агитира и подкрепя да се стигна до победа на СТАРИЯ КМЕТ НА БСП..
НЯМА ТАКОВА..