Валери Симеонов: Нинова се превърна в политическата Анита Мейзер

OFFNews 23 януари 2018 в 17:45 6910 3

По-добре Вие да се освободите от страха. От страха от загуба на политически рейтинг. Защото това, което извършвате, е поредната свинска опашка, с която унищожавате всичко здраво в БСП. Вместо в една българска Тереза Мей, Вие се превръщате в една политическа Анита Мейзер.

Това определение даде вицепремиерът Валери Симеонов на лидера на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание по време на обсъждането на внесения от левицата вот на недоверие срещу правителството заради корупция в управлението.

Симеонов отговори и на обвиненията на ДПС, че "Обединените патриоти" са национал-социалисти, а партиен член на НФСБ е уличен в трафик на бежанци:

"Естествено сме изключително далече от богатия опит и демонстрация на корупция, която Вие сте направили досега във Вашето участие в политиката. Защо забравихте Христо Бисеров? Къде отиде Бат Сали? Мълчите по този въпрос, нали", каза вицепремиерът.

Валери Симеонов предупреди ДПС, че ще си разчистват сметките след като премине Европредседателството.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев определи вицепремиера Симеонов като "недоразумение":

"Менторският тон, с който ни говори това, ще си позволя да използвам неговия тон - недоразумение. С менторски тон да се обръща към една партия, която има заслуги за мира в България, която има заслуги за демокрацията, която има заслуги за нашето европейско и натовско членство. Това няма да му бъде позволено, защото наистина сте недоразумение"     

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови