Протестът, ден 108: Какво ни е нужно? Един да обикаля, друг да снима. И първите двама напуснаха на бегом карантината

OFFNews 24 октомври 2020 в 21:05 6307 1

Снимка БТА, архив

"Какво е нужно на нашата страна? Един, който да обикаля и друг, който да снима. И затова първите двама бегом напуснаха карантината." Такъв извод направи Арман Бабикян от "Отровното трио" тази вечер след скоростното освобождаване на премиера Бойко Борисов и Севделина Арнаудова от ГЕРБ от карантина.

Те бяха поставени под карантина вчера, като контактни лица на положителния за COVID-19 зам. регионален министър Николай Нанков, и изненадващо освободени днес с обяснението, че в два поредни дни дали отрицателни тестове. Такава съдба нямаше президентът Румен Радев, който бе изолиран, докато беше на посещение в Естония и двата му отрицателни теста не произведоха същия резултат. Напротив - той бе поставен в конфузна ситуация на визитата си в Естония.

По този повод Бабикян заяви пред множеството край фонтана при президентството тази вечер, че управляващите са "комични, нещастни и жалки", щом са започнали да се замерят между институциите с вируси.

"Колко талантлина власт имаме, която стигна дотам да замеря другите с вируси. Изключителен дипломат и държавник, поздравления, господин Борисов! - каза Бабикян. - След политическия капан, след два отрицателни теста на господин Борисов му вдигнаха карантината бързичко, нали? Какво е нужно на нашата страна? Един, който да обикаля и друг, който да го снима и затова първите двама души на бегом напуснаха карантината", с възмущение отбеляза той.

Тази вечер е 108-ата на протести с искане за оставката на правителството и главния прокурор. Днес към него бе прибавено и искане за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради недостатъчните според протестиращите мерки срещу разпространението на коронавируса.

По традиция недоволните започнаха да се събират след 19 ч, а първите изказвания на Отровното трио започнаха 30-ина минути след 20.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

1

Sashkavas

24.10 2020 в 22:00

А нещо за чилемето вировоносител няма ли да коментираме и да му искаме оставката, или той е от добрите заразителни от който полския президент вече изпищя. Жалка платена агитка.