Нинова с организационна реформа в партията

OFFNews 18 октомври 2020 в 13:35 1413 0

На проведеното днес заседание на Националния съвет на БСП лидерът Корнелия Нинова предложи организационна реформа в партията, която цели повече демократизация и децентрализация на партията, съобщиха от БСП. 

Новият мандат на Областните съвети на партията ще стартира с по-голямо представителство на общинските структури в работата на съветите. Представителството в тях ще бъде 1 социалист на 300 члена, а досега беше на 400 члена. До 18 ноември трябва да се структурират новите Областни съвети и да бъдат избрани техните ръководства.

Нинова продължава линията, поета от нея още от конгреса на партията, на който 1 делегат представляваше 100 члена на партията.

Повишаване ролята на членовете на партията при вземане на решенията е основна цел на Корнелия Нинова, която тя следва още с въвеждането на прекия избор за председател.

В новата структура на партията тя прехвърля партийните координатори от Позитано в структурите по места, като ще назначи общо 31 координатори във всеки многомандатен избирателен район на място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови