Карадайъ: Рашков лъже за изборите, председателят на НС да освободи поста си

Ружа Райчева 21 януари 2022 в 20:50 3156 0

Снимка Архив

Г-н Бойко Рашков си позволи да излъже и в заседание на вътрешната комисия, че е отговорил на моя въпрос за случаите на полицейски произвол на изборите през ноември. Отговор на моя въпрос няма!

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната на Народното събрание по повод недостатъчният според него писмен отговор, получен от вътрешния министър в рамките на редовния парламентарен контрол. 

"Изискал съм всички документи за всички онези 20 000 български граждани, случаи на полицейски произвол, заявени от Бойко Рашков, за преса на местната власт, секционни избирателни комисии и т.н. Поискал съм за всеки конкретен случай да ми се предоставят документите. Министърът е длъжен да отговаря на въпросите ми, и ако не го направи да носи отговорност."

Според Карадайъ председателят на Народното събрание не е спазил процедурата по задаването на въпрос към министър от народен представител: 

"Ако не можете да носите тази отговорност и да изпълнявате тези функции, не ви е там мястото. Освободете това място за човек, който може да спазва Конституцията и законите на страната", обърна се той към зам.-председателят на НС Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната". 

След думите му парламентарната група на ДПС демонстративно напусна пленарната зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови