Драгомир Стойнев: Лидерът на БСП ще бъде Корнелия Нинова или Кирил Добрев

OFFNews 08 март 2020 в 20:26 6385 0

Драгомир Стойнев

"Новоизбраният лидер на БСП ще бъде Корнелия Нинова или Кирил Добрев", Това заяви зам.-председателят на групата на БСП в парламента Драгомир Стойнев по Нова тв. Изборът на лидер на БСП ще е през април. Според него дали БСП ще влезе в коалиция с ГЕРБ не е най-важното нещо, защото когато една партия не участва в управлението, е в изолация и се гледа с недоверие от хората.

„Корнелия Нинова изведе БСП от 14% на 24% доверие. Тя защити кандидатурата на Румен Радев вътре в партията и с нея спечелихме президентските избори. Корнелия Нинова спечели доверие, но тя не бе сама.Тя работеше в екип. Още когато я избирахме, тя бе първа сред равни. В този екип бе и Кирил Добрев. Той има остър език, но през годините винаги е бил последователен за единство в партията и за увеличаване на подкрепата за БСП. През 2009г. Добрев застана зад Сергей Станишев в изключително тежка ситуация. При създаването на АБВ имаше опасност от разцепление и всички се чудеха накъде ще тръгне Добрев, той остана в партията, през 2014г. бе същото.Сега трябва нова стратегия за този лидер, който ще изведе партията от опозиционност до управление. На 26 април хората трябва да вземат решение,“ каза Драгомир Стойнев.

Той допълни, че партията е готова да влезе в управлението, но според него е нужно да се променят стратегията, начинът на говорене и политиките. 

„Още преди 3 години и половина вторият ни вот на недоверие бе на тема здравеопазване, където ясно заявихме, че системата е неефективна, източва се и българинът няма достъп до качествено здравеопазване. Дори управителят на Здравната каса Дечо Дечев обяви, че има организирана група, която източва касата. Здравната система е на ръба на прозореца или на ръба на пропастта“, каза по темата здравеопазване Драгомир Стойнев. Той припомни, че левицата стои зад исканията на медицинските сестри да имат достойно заплащане, както и че е подкрепяла техни законодателни инициативи.


Стойнев допълни, че управляващите показват цинизъм към медицинските сестри, като дори отказват диалог с тях : „Разбирате ли какво означава в една държава властта да има такъв разрив с хората. Медицинските сестри не са излъгани за пръв път от правителството на ГЕРБ“. Той подчерта, че БСП подкрепя реформа в здравеопазването, като тя трябва да започне с това, че търговията със здраве не бива да съществува. Стойнев поиска оставката на здравния министър и на председателя на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови