Демерджиев: Арестът на Борисов е липса на професионализъм, но той трябва да е обект на интерес

Отново има движение по документите за дипломата на главния прокурор, каза вътрешният министър

OFFNews 13 август 2022 в 12:32 7049 5

Иван Демерджиев

Снимка БГНЕС/архив

Има много данни, че Борисов не е жертва, каза министър Демерджиев

Арестът на Бойко Борисов бих определил като липса на професионализъм. Какво от това, че някой е задържан за 24 часа и е освободен като жертва. Има много данни, че този човек не е жертва. Той трябва да е обект на интерес, но при законосъобразно реализиране на правомощията. Въздаване на справедливост може да има само в рамките на закона. 

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по Дарик радио. Въпросът е бяха ли налице необходимите предпоставки, за да се извърши този арест, допълни той. 

Демерджиев каза още, че отново има движение по документите, свързани с дипломата на главния прокурор Иван Гешев. "Там се открива интересно поле за работа – компетентността на органа, издал тази диплома. Има съмнения и оплаквания, че дипломата може да е издадена от некомпетентен орган", коментира вътрешният министър. "Некомпетентен орган означава, че към днешна дата нямате диплома. Имате възможност да се сдобиете с такава, но нямате в момента", поясни той. 

"По много от темите, по които работеше правителството на Кирил Петков, ще продължим работа. Там се наблюдаваше желание, но много често то не беше подкрепено с необходимия комплекс от компетентни професионални действия. Тук бих сложил аз разграничителната линия", заяви Демерджиев.

Служебният вътрешен министър изрази своята амбиция да бъдат разкрити служителите на МВР, които се занимават с криминални практики.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

4

ob1

13.08 2022 в 14:20

Значи чакаме Демерджиев да го арестува професионално и за постоянно.

5827

3

pisnamiotmutri

13.08 2022 в 13:53

Според мен липса на професионализъм е бездействието на прокуратурата и предаването на фалшива информация към ЕНП във връзка с достоверност на кадри удобно пропускайки, че има и видео.Ама кой да коментира прокуратурата.

804

2

luba6a2016

13.08 2022 в 13:35

де да беше само Боко Тиквофф? Кой въобще не е изцапан с кръв,далавери,кражби,убийства? Червено-кафявата чума се изроди безконтролно...

12073

1

IvanofRumen

13.08 2022 в 13:19

Ареста на мутрата от Банкя може да е непрофесионален, но този примат е извършил толкова престъпления, че не трябва да излиза жив от панделата. Но дали ще до живея този ден, когато ще е зад решетките? Вече не вярвам!
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша