Чистката по министерства и агенции подминава кадрите на ИТН, според Зафиров от БСП

OFFNews 19 август 2022 в 09:25 1749 1

Атанас Зафиров

Снимка Пресцентър на БСП

Сменят бордове по арогантен и брутален начин, твърди Атанас Зафиров

Цинично е в момент на криза служебното правителство да увеличава бордовете с цел постигане на удобно мнозинство, за да продължи чистката надолу по веригата

„Свидетели сме, че тази метла, която върви по министерства и агенции някак си услужливо подминава кадрите на ИТН, което би трябвало да ни довежда до още размисли по отношение на характера и организацията, която беше създадена за свалянето на редовното правителство.”

Това заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров в ефира на BG on AIR.

“ДКК, „Кинтекс“ ВМЗ „Сопот“ - буквално бяха изтърбушени и подменени бордове и то по един доста арогантен и брутален начин. Цинично е в момент на криза да се увеличават бройките на бордовете, само за да бъде постигнато удобно мнозинство, което да направи смените надолу по веригата. Не е нещо, което не сме виждали, но този път е впечатляващ мащаба, арогантността и предварителната подготовка. Защото всичко това става за дни, a например в предишното управление първите смени, които бяха направени в бордове се случиха 5 месеца след встъпването в длъжност на правителството“, категоричен бе Зафиров относно чистката на служебното правителство срещу кадрите на социалистическата партия. 

По думите му безспорно най-горещата тема в момента е тази за енергетиката и начина, по който това се отразява върху нашите сънародници. 

„Базата за стабилно мнозинство трябва да бъде разграждане на модела ГЕРБ, защото за 6 месеца ние направихме доста плахи стъпки в тази посока. Нека видим сега служебното правителство какво ще направи за 2 месеца, защото освен да се занимават с уволнения и смени на бордове, областни управители и всичко останало, то е време да започнат работа по отстраняване на недобрите практики от управлението на ГЕРБ. Всички партии, които декларират и работят срещу този модел, биха били наши съюзници, но за съжаление служебният кабинет прави стъпки точно в обратната посока“, обобщи социалистът за ефекта от действията на служебното правителство назначено от Румен Радев.

В заключение Атанас Зафиров заяви, че атаките срещу БСП ще се отразят консолидиращо на партията, защото вече нещата са се видели в истинската им светлина. „Ние винаги сме се борили за успех и победа, но нашите сънародници ще преценят. Резултатите, които показахме през последните 6 месеца ни позволяват да влезем с гордо вдигната глава в тези избори, защото доказахме, че можем да управляваме и да има социална държава“, завърши той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки