Борисов не дойде в НС за вота, Нинова: Оглушително отсъствие

OFFNews 23 януари 2018 в 14:44 6547 3

Вотът на недоверие приключи, преди да е започнал. Оглушителното отсъствие на министър-председателя е самопризнание за вина за корупция. Ако не беше така, той щеше да е тук.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание по време на обсъждане на внесения от левицата вот на недоверие срещу правителството заради корупция в управлението. 

"Този вот не е само за БСП и на БСП. Той е на майките в София, които не са си платили и не са в онзи списък за детските градини с предимство. Той е за работниците, които не са си получили заплатите, но работодателите ще се измъкнат от отговорност, защото са си платили на когото трябва или са близки до властта. Той е на собствениците на малки и семейни фирми, които няма да получат обществена поръчка", каза още Нинова.

Министърът на правосъдието Цецка Цачева обвини опозицията, че в мотивите за вота на недоверие не са посочени факти за това, че корупция има навсякъде: 

"96 на 100 от гърците, 94 на 100 от испанците, кипърците и хърватите смятат, че корупцията е широко разпространена в обществото ни. Преди българите в тази класация са представители на 12 други нации. На въпрос дали е приемливо да дадете подарък на чиновник, за да получите услуга от администрацията, 60 на 100 от унгарците и латвийците отговарят утвърдително, както и 50 на 100 от хърватите. Българите сме на 9-то място" 

Депутатът от БСП Таско Ерменков поиска председателят на Народното събрание Цвета Караянчева да обяви почивка до идването на премиера Бойко Борисов в парламента.

"Няма такава държава, в която се гласува вот на недоверие по отношение на корупционна политика на правителството, не на отделен министър или отделно министерство, и премиерът да не присъства. Ако го е страх, ако той има някакви притеснения, аз го разбирам чисто човешки", заяви Ерменков.              

   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

23.01 2018 в 15:29

"Оглушителното отсъствие"??????????????
Много е зле тая.Като Борисов е.

12182

2

sawall

23.01 2018 в 15:17

Хърбел обвинява Щърбел в корупция. Молиер се върти в гроба си от яд, че не се е сетил за такъв сюжет, когато е пишел комедии. Само че за нас вещае само мизерии и не е никак смешно.