Рехав протест на 300 ''възрожденци'' за оставка на кабинета: Пробват Майдан, получи се гей парад (видео)

Костадинов намери обяснение и защо антиправителствената му инициатива събра толкова малко хора: ''Нашите протести не са платени, каквито са техните'', каза той

Йоана Георгиева 21 юни 2022 в 18:03 6944 6

Костадин Костадинов прескача загражденията пред парламента, за да стигне до симпатизантите си.

Снимка БТА/Минко Чернев

Костадин Костадинов прескача загражденията пред парламента, за да стигне до симпатизантите си.

Съвсем рехав протест на около 300 симпатизанти на партия “Възраждане” се събра пред парламента с искане за оставка на кабинета “Петков”.

Недоволните от властта първо възнегодуваха срещу представителите на медиите, защото телевизиите не ги отразявали, а обръщали внимание на проправителствените митинги.

“Това правителство трябва незабавно да си ходи, защото за 6 месеца управление аз не мога да се сетя за една причина да остане”, заяви протестиращ.

Друг фен на Костадин Костадинов пък се провикна, че правителството трябва да си ходи “заради Лена” (началничката на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова - бел. ред.).

Някои демонстранти бяха недоволни, че управляващите не са изпълнили обещанието си да започнат съдебна реформа.

“За шест месеца се нагледахме на цирк от долнопробни артисти начело с премиера им”, каза недоволен от управлението пред OFFNews.

Демонстрантите развяват български знамена и партийни с логото на “Възраждане”.

“Продадохте се не знаем колко са ви платили, за хората вие сте предатели", каза професор Иван Чалъков по адрес на отцепниците от ИТН.

Депутатът от националистическата формация Георги Георгиев се здрависа с демонстранти. При тях отиде и колегата му Петър Петров, който обяви, че от коалицията се опитват да отложат дебата за вота на недоверие до четвъртък.

Повечето депутати от "Възраждане" излязоха на площада, включително Костадин Костадинов, наричан още Костя Копейкин. Веднага след появата си той се скара на медиите, и по-конкретно на репортера на OFFNews, тъй като не му харесаха въпросите ни защо вкарват страната в политическа криза и защо се е прегърнал с ГЕРБ и ДПС.

На протеста бе и режисьорът Виктор Димчев, известен като привърженик на ГЕРБ.

"Това, което се опитаха да направят като репетиция за Майдан, се превърна в репетиция за гей парада. Тези хора си мислят, че държавата е тяхна. Днес ние сме тук, за да покажем, че България е наша! Те се кълнат в чужди знамена. Някои ще заминат за Канада, други ще отидат в канала, където им е мястото. Ние обаче няма къде да отидем", каза Костадинов пред симпатизантите си.

Според лидера на проруските националисти "Възраждане" вече била първа политическа сила. 

Костадинов намери обяснение и защо антиправителствената му инициатива събра толкова малко хора:

„Нашите протести не са платени, каквито са техните”, каза той.

Дали друг протест е бил платен едва ли може да се докаже, но демонстрант на протеста на "Възраждане" сподели пред камерата на Нова тв, че бил докаран от родния си град за концерт в София и че щели да му платят транспорта.

Малко след 20 ч протестът на "Възраждане" се саморазпусна.

Абонирайте се за канала на OFFNews в YouTube за интересни видеа на живо!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

10

pisnamiotmutri

21.06 2022 в 22:17

Циганите станаха възрожденци :D

1767

9

fiki

21.06 2022 в 21:33

какво е това бре, няма такива жалкари, щом дори сашко не успя да се отлепи от дивана днес значи летвата много е паднала, време е и тези да ги закриват заедно с итн

10298

7

AntiZ

21.06 2022 в 18:50

Абе, къде са полезните идиоти? Тия са на митинг на мангала от Варна, да знаете!

2910

3

ivenco

21.06 2022 в 18:41

Аз не разбирам защо ДАНС мълчи за визитата на копейкин в посолство на вражеска държава на 1.03 тази година. Явно наблюдават посолството, защото веднага излезе информация. Защо не го викат да питат каква работа има там? Спите. ;)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки