Учители от ямболско село отказват да се ваксинират, Кунчев и Таня Михайлова ще ги убеждават в ползите

OFFNews 22 януари 2021 в 08:57 6176 0

Учители от ямболското село Бояджик отказват да се ваксинират. Нито един педагог от местното училище не е изявил желание да се имунизира срещу коронавирус.

Нежеланието на преподавателите да си сложат ваксина стигна и до премиера Борисов, който нареди експерти да отидат на място, за да запознаят местните с ползата от ваксината, съобщи bTV.

Днес в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ пристигат главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова. Те ще проведат работна среща, на която ще присъстват и педагози от съседните села Скалица и Роза.

Персоналът в Бояджик се подготвя за връщането на по-големите деца в клас, тече и усилен ремонт на фасадата. В училището има 25 педагози, част от тях вече са се срещнали с COVID-19. Всички обаче изразиха намерение да не се ваксинират, защото се съмняват в безопасността на ваксината.

Директорът Ирина Станчева коментира, че е благодарна за информационната кампания, която ще се проведе сред преподавателите, защото ще получат данни от най-добрите български експерти в областта.

По думите ѝ идеята за работна среща е добра, защото информацията за ваксините е противоречива. Тя заяви, че ваксинирането е процес и дори сега преподавателите да не искат, ще могат да се имунизират в бъдещ момент.

Едва 20% от учителите в Ямболска област са заявили, че желаят да си поставят ваксина срещу COVID-19. В предварителните списъци са се включили 369 от 1570 преподаватели. Следващата седмица ще започне изследването с антигенни тестове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки