Мъж на 33 г. с коронавирус почина в дома си в София, докато чака линейка

OFFNews 31 октомври 2020 в 13:08 19123 5

Мъж на 33 години с COVID-19 е починал вчера, след като часове е чакал линейка на спешната помощ в София. Мъжът е бил на домашно лечение, но се е влошил. 

Близките му са се обадили около 18,30 ч. за линейка, която обаче не идвала. Обадили са се и на частна линейка, от къде им казват, че трябва да намерят място в болница и те ще транспортират пациента, разказа бТВ. 

Около 22, 30 ч. линейката, която пристига, констатира смъртта на младия мъж. Абсолютно е невъзможно да се смогне, коментира говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска. По думите й сигналът за този случай постъпва в 18, 41 ч., а линейката пристига на адреса в 22, 23 ч.

Министерството на здравеопазването започва проверка по случая.

Все повече са сигналите за случаи, в които пациенти не успяват да получат помощ навреме.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

5

kokoten

31.10 2020 в 18:07

Пълна липса на план и подготовка за действие при подобни ситуации.Абсолютно престъпление е да чакаш толкова време и да не предприемеш нищо от страх,че ще станеш непопулярен....големи боклуци се оказаха началниците....отдавна трябваше да се направят болници за лечение на ковид-болните,да се създаде план за изследване на населението и вместо да се раздават пари на шкембак,трябваше да се купят тестове и да се започне масовото изследване на населението...това са простички неща,ама с простаци и некадърници дотук се стига ...и това няма да е всичко предстоят още по-тежки времена,вместо затваряне на държавата за месец и опит да се стабилизират нещата,ще има една дълга агония на хората(особено на дъртаците като мене)и за какво,да не би да се разсърдят ресторантьорите и други подобни....жалко за народа,но на такива дебили-такава съдба,голяма част няма и да разбере откъде им е дошло.....

10212

4

Човека

31.10 2020 в 17:15

Тотални боклуци. Вместо да направят стратегия за действие , мерки и ресурсно обезпечаване при влошаване на ситуацията, те се криха като мишоци, правеха идиотски изявления, вътрешно партийни рокади и черешката на тортата - промяна на конституцията. Само и само да си замажат лайната. Малки жалки палячовци съсипващи България да си пазят частния интерес и от обикновена глупост и некадърност.

20699

3

Новак

31.10 2020 в 15:37

“ От спешната помощ в София коментираха за bTV, че за съжаление това се случва от седмици.” Тези случаи дали се отчитат в статистиката? Явно стават доста, а и няма голяма надежда да намалеят. Кой ще поеме отговорност? Къде е министърът, който иначе е много разговорлив? Къде е Боко, който плямпа глупости под път и над път?

20699

2

Новак

31.10 2020 в 15:23

Да беше само Нинова - с мед да я намажеш. Проблемът е в системата - няма как да те прегледат ако не си в болница. Отказват ти преглед ако не си в тежко състояние. А дали е тежко състоянието е оставено да определят пациентите, които не винаги могат да преценят правилно. И за това си има конкретно отговорен човек и на всеки е ясно кой е той. Само че статистиката няма да отчете тези случаи, които може да се окаже, че са много повече от официално обявените починали в болниците.
Писах и преди малко - имаха 6 месеца да помислят и вземат адекватни мерки - вместо това го удариха на пропаганда и агитация с джипката. Може да дойде време и Тиквата да съжалява, че не подаде оставка през юли. Ама пусто крадене - как да го изпуснеш?

5712

1

tough

31.10 2020 в 13:32

Е за сметка на това кака кури веднага са я настанили във ВМА без абсолютно никаква опасност за живота.
 
X

Подкастът на OFFNews