Лудогорец продължава напред в Лига Европа

OFFNews 07 декември 2017 в 21:45 2785 1

Шампионът Лудогорец ще играе и напролет в евротурнирите, след като прескочи груповата фаза на Лига Европа.

В последния кръг разградчани завършиха 1:1 като гост на Хофенхайм и завършиха втори в група С. В другия мач от групата Истанбул Башакшехир победи с 2:1 Брага, но това не му стигна да изпревари "орлите" в крайното класиране.

Групата спечели Брага с 10 точки, Лудогорец остана втори с 9, турският тим остана с 8, а считаният предварително за фаворит Хофенхайм остана последен с 5.

Домакините, които нямаха шансове да излязат от групата, започнаха по-напористо и поведоха в резултата в 25-та минута, когато Филип Окс се разписа със силен изстрел по земя след добро подаване на Робин Хак.

След почивката футболистите на Лудогорец заиграха по-добре и това даде резултат в 62-та минута, когато Вандерсон изравни, след като бе изведен добре от Марселиньо.

Възпитаниците на Димитър Димитров имаха два добри шанса да стигнат до пълен обрат, но не успяха да ги използват, а в последните минути задачата им стана много тежка, след като централният нападател Клаудиу Кешерю получи малко пресилен директен червен картон.

В самия край Лудогорец можеше да стигне и до успеха, но малко не достигна топката да влезе в мрежата на Хофенхайм.

"Смятам, че заслужено продължаваме напред. Не съм съгласен с мнението, че през първото полувреме не сме играли добре. През второто полувреме отново имахме проблеми в защита, домакините имаха две възможности да ни отбележат", каза треньорът на Лудогорец Димитър Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

1

Новак

08.12 2017 в 09:31

Лудогорец вече може да продължи и в хандбалната европейска лига. Толкова вдървен мач сигурно не са си и представяли, че могат да изиграят и то срещу една детска градина. Но най ми беше жал за Херо - толкова уплашен и притеснен не съм го виждал.
Изобщо Литекс София извадиха късмет - ако другата седмица не надуят шушоните на Лудогорец няма кога. В толкова слаба форма десетте малки негърчета не са били никога.