Лудогорец нанесе удар по амбициите на ЦСКА-София

"Червените" играха почти цяло полувреме с човек по-малко

OFFNews 22 юли 2017 в 22:54 2393 0

Лудогорец победи един от преките си конкуренти за първото място ЦСКА-София с 1:0 в мач от втория кръг на Първа лига. Футболистите на треньора Георги Дерменджиев зарадваха двайсетината привърженика, които бяха дошли на стадион "Българска армия" да подкрепят българския шампион.

Първата по-сериозна опасност се получи още в 5-ата минута. Шут на Жуниор Кишада от 25 метра профуча над напречната греда. Пет минути по-късно Георги Китанов спаси удар на Лукас Саша извън наказателното поле.

В 36-ата минута вратарят Хорхе Броун прекърши амбициите на Кирил Десподов, който бе на чудесна стрелкова позиция, но ударът на футболиста изпрати топката в ръцете на вратаря.

В началото на второто полувреме гостите откриха резултата. Върджил Мисиджан изведе Лудогорец напред в резултата, след грешка на Китанов, който остави вратата си непокрита.

Проблемите на "червените" продължиха в 58-ата минута. Кевин Меркадо падна в наказателното поле на гостите, но вместо дузпа реферът Ивайло Стоянов даде втори жълт картон на еквадореца за симулация. 

Численото превъзходство на Лудогорец оказа влияние и в в 65-ата минута "зелените" организираха бърза контраатака, която завърши с подаване към непокрития Лукоки, който от точката на дузпата се засили да стреля, Чорбаджийски го бутна в гърба, но Стоянов прецени, че не трябва да посочи 11-метров наказателен удар.

След това дерби, футболистите на Лудогорец си тръгват доволни от София, като единственото, за което може да съжалява тимът на Дерменджиев е, че не успя да реализира повече попадения, въпреки че имаше числено преимущество на терена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови