Радев: Пелов щеше да избяга още миналата година, ако не бяхме подали сигнал

OFFNews 05 април 2018 в 09:50 8288 0

Валентин Радев

"Пелов може би е щял да избяга миналата година, ако не бяхме подали сигнал. Бягството му може би е било предотвратено миналата година".

Така вътрешният министър Валентин Радев коментира в интервю за Нова телевизия факта, че МВР още от 2017-а е имало информация за планирано бягство на един от двамата рецидивисти.

"Дали сме съответната информация на затвора и те може би са предотвратили бягството му миналата година. Може би иначе е щял да избяга тогава", заяви той. МВР шефът уточни, че сигналът за готвено бягство е дошъл през юли 2017.

Надяваме се, че не са успели да избягат зад граница. Кръгът около тях се затяга, каза още министърът. Затворени за затворниците са всички граници, вкл. зелените.

"Няма да си давам оценка дали се справяме добре. Оценката я дават нашите партньори. Според тях се справяме повече от добре, да не кажа отлично", посочи той в отговор на въпрос за бягството на двамата затворници и преминалите без проверка наскоро група влизащи в страната пасажери на летище София.

Според вътрешния министър двамата бегълци вече са се разделили и се укриват индивидуално. Предположението си той прави на база психопрофилите на затворниците.

Радев коментира и информацията, че само чистачка от затвора е опитала да спре бегълците: "Не е така с тази чистачка. Всички така го казвате. Има и един социален работник. Той е служител на затвора и се е затичал след тях, бягал е по левия тротоар. Той стреля по него Пелов, човекът се е скрил зад дърво. Чистачката не е осъзнавала какво се случва. Жената е искала да види и тя, защото не е повярвала какво се случва. Повече от това не са могли да направят, защото отвън е пълно с автомобили."

Той обясни, че служителите на територията на затвора са били невъоръжени, защото такива са правилата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки