Френската актриса Жудит Годреш е за разследване на сексуалните престъпления и сексизма в киното

OFFNews 01 март 2024 в 14:53 2177 1

Жудит Годреш

Снимка Getty Images

Жудит Годреш

Френската актриса Жудит Годреш призова за разследване на сексуалните престъпления и сексизма във френската филмова индустрия, съобщи Асошиейтед прес.

Годреш свидетелства емоционално пред комисия във френския Сенат, разказвайки за собствения си негативен опит в тийнейджърска възраст. "Всички знаят какво се случва в киното, насилникът е дегизиран като режисьор, който кара малките момичета да страдат, да плачат. Определя им среща и става техен притежател", каза Годреш.

Видимо развълнувана, Годреш заяви, че не е знаела, че има право да каже "не".

Актрисата живее в Холивуд от много години.

Както OFFNews вече писа, Жудит Годреш изнесе драматична реч на церемонията по връчването на френските кинонагради "Сезар" през миналата седмица.

Говоря колкото мога по-силно, но засега нищо не се случва, защото системата е такава от много години, каза тя пред Асошиейтед прес в четвъртък. Мисля, че има нещо особено във френското общество, което го държи в Средновековието, допълни актрисата.

Петдесет и една годишната Годреш обвинява двама френски режисьори в изнасилване и сексуално посегателство, когато е била съответно на 14 и 15 години. Режисьорите са били над 40-годишни. И двамата мъже отричат вина.

Годреш обвини и Харви Уайнстийн в сексуално посегателство във времето, когато е била на 24 години.

Според френски медийни публикации случилото се с Годреш е с изтекла давност.

Годреш заяви, че е чувствала подкрепа в САЩ, когато е разказала за извършеното от Уайнстийн, но не и във Франция, където режисьорите все още се смятат за свещени фигури с голяма власт. "Надявам се, че нещата ще се променят. Ще се променят ли? Вярвам в действията, не в аплаузите", допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

01.03 2024 в 16:37

други времена са били

инак и аз като малък завиждах на режисьори и модни стилисти за достъпа до красиви млади жени

пък то какво се оказа ... обикновени педофили
 
X

Да помогнем на украинските деца!