Краси Анев остана 37-ми в спринта, беснее срещу финансирането в биатлона

OFFNews 11 февруари 2018 в 14:26 5055 0

Звездата ни в биатлона Красимир Анев остана видно разочарован от представянето си в спринта на 10 километра, в който той остана на 37 място.

Българинът обяви, че родните биатлонисти и останалите състезатели около тях в класирането са "пълнеж". Според него това е така заради лошото финансиране на спорта в по-малките държави.

"Нищо не се променя. Ние сме пълнеж. Пълнеж за големите, за да има кого да побеждават. Те са с финансирането. Надявам се в преследването да бъдем по-добре.

Ските трябва да бъдат още по-добре, въпреки че и днес бяха добре. Винаги може още повече", каза Анев в ефира на Евроспорт България.

Състезателят ни от Самоков ще стартира в преследването на 12.5 километра в понеделник.

Иначе Арнд Пайдер беше перфектен през днешния ден и грабна златото в динамичната дисциплина. Германецът повали всички мишени на стрелбището и спечели ценното отличие.

Голямата бомба в надпреварата хвърли Михал Кръчмар. Чехът също беше безпогрешен на рубежа и с отлично ски бягане успя да завоюва сребърния медал.

Доминик Виндиш от Италия завъртя една наказателна обиколка в хода на състезанието, но беше много бърз по трасето и грабна бронза в състезанието на 10км.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика