Далмайер триумфира в спринта на 10 км

OFFNews 16 декември 2017 в 14:21 4691 0

Германката Лаура Далмайер спечели преследването на 10 километра от календара на Световната купа по биатлон в Анеси.

Далмайер допусна само една грешка в стрелбата срещу четири за победителката от спринта в четвъртък Анастасия Кузмина, която в крайна сметка остана втора.

Далмайер финишира за 30:09.9 минути, като бе точна с първите си 19 патрона в стрелбата, но сбърка в последния и трябваше да завърти една наказателна обиколка.

Кузмина, която стартира с над половин минута аванс, направи три наказателни обиколки още на първата си стрелба. Тя имаше възможност да си върне лидерската позиция, но също като Даймайер сбърка при последния изстрел, което я лиши от шансове за първото място.

В крайна сметка състезаващата се за Словакия рускиня остана на точно 14 секунди от Далмайер. Трета в днешния старт завърши италианката Луиза Витоци, която направи само една наказателна обиколка и остана на 31.8 секунди от Далмайер.

Емилия Йорданова остана на 56-о място с цели 6 грешки в стрелбата и пасив от 6:15.9 секунди. В генералното класиране за СК води Кузмина с 259 точки, следвана от финландката Кайса Макарайнен с 254 и Херман с 247.

Лидер в дисциплината преследване остава Макарайнен със 121 точки, втора е Кузмина със 119, а Херман е трета със 116.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика