Алберт Попов стартира сезона с място в топ 10

OFFNews 18 ноември 2023 в 20:00 1380 0

Алберт

Снимка БОК, Йордан Петков

Алберт Попов е доволен

Българският скиор Алберт Попов записа най-добрия си старт на сезон в своята кариера досега. Той завърши 10-и в първия слалом за Световната купа за новия сезон, който се проведе в австрийския ски център Гургъл.

Аби бе 12-и в първия манш, но след втория се придвижи с две места нагоре в класирането. Той остана на 1,60 секунди от победителя Мануел Фелер (Австрия), който бе най-бърз в първия манш и въпреки по-слабия си втори, остави на 0,23 сек. зад себе си своя сънародник Марко Шварц. Трети завърши още един австриец – Михаел Мат, на 1,05 секунди от победителя.

Това бе първи изцяло австрийски подиум в слалома за СК от далечната 2001 г. във Венген.
Състезанието беше прекратено за 5-6 минути преди последните петима състезатели заради протест на активисти срещу климатичните промени.

Така още с първия си старт Алберт Попов спечели 26 точки за Световната купа.

Следващите състезания от Световната купа при мъжете са от 1 до 3 декември - две спускания и супергигантски слалом в Бивър Крийк (САЩ).

"Страшно съм доволен. Успях да направя два добри манша и се наредих на десета позиция. Виждам къде са ми в момента слабите места, надявам се за следващите стартове да ги поправя и да бъдем още по-добре. Стискайте палци, следващ старт във Вал д'Изер", каза Алберт Попов в специално видео на страницата на БФ ски във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика