Три пъти до Спешното с болно дете: Родители твърдят, че на дъщеря им е отказана помощ

От спешния център в Бяла Слатина са категорични, че са направили всичко възможно

OFFNews 22 март 2024 в 10:01 5234 0

болно дете

Снимка Скрийншот

Родителите ще подадат жалба срещу филиала на Спешна помощ в Бяла Слатина

Родители на 5-годишно дете сигнализират за грубо отношение на медици от Спешния център в Бяла Слатина към болната им дъщеря. Близките твърдят, че три пъти за една нощ са посетили спешното и едва след скандал момичето е било хоспитализирано. Медиците отричат.  

По думите на майката Гроздана Игнатова детето започнало да повръща в 9 вечерта в неделя. Жената му сложила свещичка, но това не спряло повръщането затова казала на бащата да го води в Спешното в Бяла Слатина. Тя останала вкъщи, тъй като семейството има и по-малко дете, което нямало на кого да остави.

Дойдохме първия път, излезе сестрата пита какво му е на детето и аз обяснявам, тя ми казва, че няма доктор в Педиатрията и не може да извика. Даде му някакво сиропче за повръщането и каза да си отиваме и да заведем детето на лекар следващия ден. Прибирам се вкъщи, детето повръща още четири пъти, връщам се отново, чукам пак на вратите казват ми: "Вие не разбрахте ли, че няма доктор. Отивайте да търсите в Плевен, Кнежа или Враца". Тръгвам за Кнежа, защото е по-близо, детето продължи да повръща в колата и да се унася. Започнах да му плескам шамари и да викам "събуди се, тате, събуди се". Влизам в Спешното в Кнежа и чукам на всички врати по един дълъг коридор, понеже не знам в кой кабинет. Излиза една жена и казва: "Нямаме доктор, потърсете в Червен бряг, там има." Връщам се отново, вземам и майката и идвам трети път в Спешното отделение в Бяла Слатина и им казвам: "Или ми подготвяте линейка за Враца, или ми извикайте по спешност доктор, или хващам гаечния ключ и почвам да чупя наред", разказва бащата Георги Каменов.

По думите на майката детето вече е било "отпуснато", повърнало в кошчето пред вратата на кабинета, а дежурната ѝ казала да го изведе навън, защото "замърсява въздуха, идват болни хора и мирише". В крайна сметка е извикан лекар, който е бил на разположение. Детето е прието в болница и изписано в сряда в добро състояние.

От филиала на Спешна помощ в Бяла Слатина са отказали да застанат пред камера, но дежурният фелдшер Светлана Василева обяснила, че състоянието на детето не е било толкова сериозно, не е било дехидратирано и е имало "мек корем". От Спешното твърдят, че са направили всичко възможно, но родителите са категорични, че ще подадат жалба срещу центъра и се уведомят Министерството на здравеопазването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!